Intrebari frecvente

CE ESTE BATERIA AGM?

acumulator-rombat-agm-92ah-850ena

Bateria AGM (Absorbed Glass Mat) este o baterie Pb acidă VRLA (Valve-regulated lead acid battery) cu electrolitul imobilizat într-un separator fin din fibră de sticlă, amplasată strâns între plăcile bateriei, ceea ce asigură un contact uniform între masa activă și electrolit și capacitați de încărcare-descărcare de trei ori mai mari față de bateria convențională. Tot electrolitul este imobilizat în acest separator. Totodata bateria AGM este prevăzută cu o supapă de reglare al presiunii care permite evacuarea în siguranță a gazelor generate în timpul utilizării. De aici provine și denumirea de VRLA – Valve Regulated Lead Acid

CE ESTE BATERIA EFB?

414893993.rombat-efb-start-stop-70ah-en-650a

Bateria EFB (Enhanced Flooded Battery) este o baterie Pb-acid avansată, mult îmbunatățită fața de bateria convențională, cu un ciclu de viață extins dublă față de bateriile convenționale, creată special pentru aplicații start-stop.

CE ESTE CAPACITATEA BATERIEI?

Capacitatea bateriei este mărimea sarcinii electrice stocate în baterie. Ea se măsoară în Ah. (amperi ora)

CE ESTE CURENTUL DE DESCĂRCARE LA RECE?

Este curentul pe care o baterie nouă, complet încărcată, poate să-l furnizeze continuu, timp de 10 sec. și asigură la -18°C o tensiune minimă de 7.5V (EN).

CE ESTE REZERVA DE CAPACITATE?

Rezerva de capacitate este perioada de timp în minute, în care o baterie poate menține o descărcare cu un curent de 25A, la temperatura de 25°C, până la o tensiune de 10.5V (EN).

CE ESTE O BATERIE FĂRĂ ÎNTRETINERE?

O baterie fara intretinere este o baterie care nu necesita adaugare de apa distilata, daca sistemul de incarcare de pe autovehicul functioneaza corect.

CE EFECT ARE CĂLDURA EXCESIVĂ ASUPRA BATERIEI?

Excesul de căldură cauzează evaporarea apei, proces care are loc mult mai rapid decât în condiții normale. Excesul de căldură are efecte negative și asupra grătarelor pozitive.

CE EFECT ARE TEMPERATURA SCĂZUTĂ ASUPRA BATERIEI?

Temperatura scăzută reduce substanțial puterea bateriei. La -18°C, bateria funcționeazã numai 40% din puterea pe care o poate da la 20°C.

CUM SĂ ALEGEM BATERIA POTRIVITĂ?

Căutați în manualul mașinii care baterie se potriveste modelului de vehicul pe care-l aveți. Aceeași informație o puteți obține și din catalogul fabricantului de baterii – pe care-l deține cel care comercializează bateriile dar acesta este unul informative. Ce se întampla dacă folosesc o baterie care are un curent mai mare de descărcare la rece? În acest caz, motorul porneste mai usor, în special în regiunile cu climat rece, iar sistemul de încărcare nu este afectat.

CE POT SĂ FAC PENTRU A EXPLOATA CORESPUNZATOR BATERIA ȘI A-I PRELUNGI DURATA DE VIAȚĂ?

– Verificați bateria constant, la un interval de circa 6 luni, vizual – culoarea hidrometrului (ochiului magic)


– La intrarea în sezonul rece faceți o verificare a bateriei la unul din service-urilenoastre cazul în care este nevoie faceți chiar și o încărcare de câteva ore pe redresor
 
– În cazul în care rulați cu mașina doar pe distanțe scurte se recomandă verificarea și încarcarea bateriei
 
– Utilizați numai consumatorii prevazuți de fabrică și evitați să fie conectați direct pe baterie
 
– În cazul unei descărcări accidentale a bateriei, încărcati bateria în cel mai scurt timp pe un redresor
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close