START&STOP Generatia noua de masini

partner_section_Header_vssp2.1_neu.jpg

 

Principiile de bază ale tehnologiei start-stop

Sistemele start-stop opresc și repornesc automat motorul pt. a reduce timpul de inactivitate al acestuia, reducând astfel consumul de carburant și emisiile. Majoritatea producătorilor aleg să monteze baterii VARTA® în vehiculele cu sistem start-stop imediat ce acestea ies de pe linia de producție.

Bateria este inima mașinii. Ea alimentează totul – de la sistemul de aprindere la sistemele electrice cu funcționare continuă ale mașinii și sistemele de divertisment de la bord. Bateria asigură energie constantă pt. toate celelalte funcționalități în timpul procesului start-stop. Bateriile fac mult mai mult decât să pornească mașina. Iată de ce BATERIA este INIMA vehiculului dvs.

În prezent, majoritatea mașinilor noi au funcționalitatea start-stop, de aceea am creat două baterii inovatoare VARTA® cu capacitatea start-stop: VARTA® Silver Dynamic cu tehnologia AGM pt. vehiculele avansate cu sistem start-stop și frânare regenerativă, și Blue Dynamic cu tehnologia EFB, pt. vehiculele cu sistem start-stop convenționale.

Rularea și accelerarea

Sisteme de management de energie avansate decuplează alternatorul pe timpul accelerării şi în condiţii de rulare normale. În acest mod, cauciucurile primesc o cantitate de energie mai mare de la motor. Abia când nivelul bateriei a scăzut sub o valoare predefinită, aceasta va fi recuplată cu alternatorul.

Cerinţe faţă de baterie:

Bateria va fi descărcată şi reîncărcată şi trebuie să alimenteze singură toate aparatele electrice.

Sub-app_Start-Stop_2080x700

Frânarea

La frânarea regenerativă, energia cinetică produsă de maşină este transformată parţial în energie electrică şi introdusă din nou în baterie.

Cerinţe faţă de baterie:

Bateria trebuie reîncărcată rapid şi trebuie să dispună de o capacitate suficientă pentru a prelua energia suplimentară. Ea trebuie să fie capabilă să funcţioneze şi la un nivel de încărcare scăzut.

Oprirea și decuplarea motorului

Când vehiculul este oprit, sistemul Start-Stop decuplează motorul.

Cerinţe faţă de baterie:

Chiar şi atunci când bateria este descărcată, ea trebuie să alimenteze demarorul cu energie suficientă pentru ca acesta să poată porni din nou motorul.

 

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close